От партията съобщиха, че ще проведат още един кръг разговори с партньорите от коалицията, преди да решат в какъв формат ще участвата на изборите

Националният съвет на „Да, България!“ даде допълнителен срок до 3 септември, в който Изпълнителния съвет да докладва за постигнатия напредък в преговорите с партньорите в ПП-ДБ по темите, формулирани в резолюцията на НС от 15 август. Въз основата на този допълнителен доклад ще може да бъде взето решение за формата на участие на “Да, България!” на изборите за 51-во Народно събрание. Това се посочва в декларация, публикувана на официалния сайт на партията.

Партньорите не са постигнали съгласие относно отпадането на квотния принцип при редене на листите, въвеждането на качествен критерий за оценка на кандидатите за народни представители и привличането на нови лица, които да участват в предизборната надпревара като граждански квоти.

Раздорът в БСП: Докъде ще стигне разцеплението в червените редици

Също така ИС и народните представители от политическата формация следва да разработят пакет от национални приоритети, решения и политики, на които да бъде основана кампанията и работата на депутатите от “Да, България!” в 51-ото Народно събрание. 

От партията съобщиха, че ще проведат още един кръг разговори с партньорите от коалицията ПП-ДБ.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС