Предстои изграждането на скеле

В София започна подготовката на спешни укрепителни дейности на моста на бул. "България". В понеделник започва изграждането на укрепващото скеле, съобщиха от Столичната община. След като бяха установени проблеми със структурата на моста, беше възложено изготвяне на анализ и оценка на състоянието му на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Беше уведомиена Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Междувременно съоръжението беше затворено за движение, за да се гарантира безопасността на хората. 

Променят частично движението при бул. "България" и Околовръстния път на София

От момента на установяване на проблемите, общината не е губила време и продължава активно да следи състоянието на моста, като координира действията си с другите отговорни институции, за да гарантира, че предприетите мерки са ефективни и навременни. 

Временното укрепване чрез изграждането на скеле ще осигури стабилността на моста и ще позволи безопасно преминаване на автомобили до вземане на решение за основен ремонт. 

Към момента все още не са предприети реални мерки и действия по укрепването на моста на бул. "България" към кв. "Бояна" от страната на АПИ. Затова се наложи удължаване на временното затваряне за движение на опасното съоръжение с цел безопасността на гражданите, заяви преди дни председателят на АПИ инж. Йордан Вълчев. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БТА, Николай Трифонов