Той събра актива от неговото крило в Движението за номинации и редене на водачите на листи

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган изненадващо се появи в централата на партията в София. Там той събра актива от неговото крило в Движението. Основна тема се оказаха номинациите и реденето на водачите на листи на коалицията „Алианс за права и свободи”, с която Доган и хората около него ще участват в изборите. Припомняме, че крилото, лоялно на Делян Пеевски, регистрира коалицията „Движение за права и свободи - Ново начало”.

Знаковата поява на Доган се случва, след като преди няколко седмици почетният председател на Движението беше помолен да напусне имотите, в които живееше от години, и след решението на Върховния административен съд името „ДПС” да бъде използвано на предсрочните избори от Пеевски.

Доган пристигна в централата на ДПС малко преди обяд. Минути след това във Facebook страницата на партията бяха качени снимки на почетния председател с младежи от Движението. В централата започнаха да пристигат и представители на структури на партията в страната.

Снимка: Официален профил на ДПС Пресцентър във Facebook

„Ние казахме, че господин Доган се връща в политиката и най-естественото нещо е той да бъде на работното си място и да изпълнява функциите си като почетен председател, лидер и ръководител на ДПС”, каза независимият депутат Валентин Тончев.

„Обсъдихме номинациите за следващото Народно събрание. Вече има имена. Коментирахме и организационни въпроси. Най-вероятно почетният председател или председателят на партията ще са водачи в Разград. Един от двамата”, каза Бейтула Сали.

Именно листите са били основна тема на срещите в централата на ДПС. „Листите ще се редят от колективните органи на партията. Нещо, за което Делян Пеевски и групата около него бяха изключени, защото унищожиха колективните органи. В момента ги възстановяваме и се случва най-естественото нещо”, посочи Тончев.  

„Гласът на структурите е Ахмед Доган да води абсолютно всички листи. Но по закон това няма как да се случи. Получава номинации от всяка една общинска структура, всички искат Доган да застане начело на листите”, допълни Тончев.

„Ръководството, начело с почетния председател д-р Ахмед Доган, стартира консултациите за листите на кандидат-депутати по различните региони. Днес консултирахме шест области, листите се обсъждат. Господин Доган е в перфектна форма, в много добро здравословно състояние. Ще го видите, след като приключат консултациите, той ще направи изявление. Когато приключим следващите дни, ще имате възможност да го чуете и да го видите. Структурите са в много добра кондиция, с много добра нагласа, с оптимизъм и с вяра. Готвим се за изборите и да се представим достойно на 27 октомври”, посочи председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

На излизане от централата на партията, почетният председател на Движението Ахмед Доган се обърна към медиите с думите: „Дайте ми малко време да се адаптирам. Ще ви отделя време”. Той беше изпратен от събралите се негови поддръжници с аплодисменти и възгласи „ДПС”.


Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase