Коментар на директора на Института за анализ и оценка на туризма проф. Румен Драганов

Ще се отрази ли конфликтът в Близкия изток на туристическите резервации у нас? Израелците са една от най-многобройните групи с туристи по родните курорти. Темата в студиото на „Денят на живо” по NOVA NEWS коментира директорът на Института за анализ и оценка на туризма проф. Румен Драганов.

„Като цяло войната не се отразява на туризма”, категоричен е експертът. По думите му нито войната в Израел, нито тази в Украйна вълнува туристите. „Любовта ще победи войната! Това се случва и в туризма”, допълни професорът.

Концесионери в ски курортите искат по-нисък ДДС през зимния сезон

Румен Драганов коментира и намерението ДДС в туризма да се върне на предишната си ставка от 20 на сто. „Туризмът работи с хоризонт от над година. Ако в последния момент се вдигне цената, това веднага ни прави неконкурентноспособни”, отбеляза директорът на Института за анализ и оценка на туризма.

Според него работата на зимните ни курорти ще бъде затруднена през този сезон. Той даде пример с проблеми с паркирането и снегопочистването в Пампорово. Професор Драганов обаче е категоричен, че морският ни курорт „Слънчев бряг” трябва да стане средище на високите технологии. Пари за иновации имало, твърди той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Калина Петкова