Скиорът разказва за натрупания опит и силата, която му носи неговата дъщеричка

Новият сезон в алпийските ски започва този уикенд, а голямата ни звезда в белите спортове Алберт Попов е мотивиран да покаже най-доброто от себе си в предстоящите състезания. 

Алберт Попов стана шампион в слалома на писта "Томба" в Банско

През 2023-а той се превърна във втория българин с подиум в Световната купа след Петър Попангелов, а сега мечтае да бъде първият роден скиор с медал от Световно първенство или Зимни Олимпийски игри. 

"Малко по-различна е вече стратегията ми - започнах по-късно, спестих си един лагер, за да дойде формата в правилния момент. Това ще бъде тестово преди олимпийския сезон. Постоянно си играем с физическата подготовка и технически как стоя върху ските. С треньора минаваме по възможно най-трудния път, но има и резултати, и удовлетворение. Искам да докажа на себе си, че мога да постигна целите си, гладен съм за подиуми, постоянно искам още. Когато завърша първи, се чувствам като рокзвезда, която пее пред хиляди зрители", разкрива той.

По думите му неговата дъщеричка е мотивацията му да продължава да мечтае. "Дава ми сила, защото бих искал тя да се гордее с него, ще мога да ѝ се похваля един ден. И да я науча да следва мечтите си", разказа Попов.

Целия разговор гледайте във видеото.