Капакът на шахтата бил разбит, а в района не било осветено

Момче от Пловдив се размина на косъм от истинска трагедия. 13-годишният ученик пропадна в отворена шахта на улица в града. Капакът на шахтата бил разбит.

В понеделник вечерта Ивелина и 13-годишният й син тръгват към кварталния магазин в центъра на Пловдив. В района не било осветено. 

По темата

„Бях малко зад него, говорех по телефона, когато чух неистов вик. И го видях – той в шахтата и вече се опитваше да се измъкне по някакъв начин”, обясни Ивелина, майка на пострадалото момче.

Докато пресичало улицата, момчето пропаднало в дъждоприемна шахта и с двата си крака. Ужасената майка бързо му помогнала да се измъкне и проверила крайниците за фрактури. За щастие ученикът се разминава без сериозна травма.

„Можеше днес да бъде с два счупени крака на първия учебен ден. Бях благодарна, че се размина само с охлузвания от коленете надолу”, добавя Ивелина.

След подаден сигнал служители на общинско предприятие „Чистота” правят проверка. Оказва се, че капакът на шахтата е бил разбит, най-вероятно от тежки машини.

„Отсреща има строителен обект. Най-вероятно камионите, които обслужват строителния обект са го причинили”, на мнение е Иван Стоянов, директор на ОП „Чистота” – Пловдив.

Капакът вече е подменен, а самата шахта - обезопасена.

Репортер: Илиян Велков