Трябва да бъде направено всичко, за да бъде опазен животът на заложниците, каза в "Здравей, България" бившият главен секретар на МВР...

Засега положението в Сливен е свързано с две неща – при всички случаи, животът на заложниците е номер едно. Трябва да бъде направено всичко, за да бъде опазен.


Това каза в "Здравей, България" Цвятко Цветков, бивш главен секретар на МВР.


Второто, от което зависи как ще се развият нещата, са исканията на похитителя. Дали иска пари – това не сме го чули да го е поискал от  преговарящите, подчерта той. Цветков е категоричен, че МВР има подготовка за такива случаи.


"Мисли бързо, действай спокойно" е принципът в такива ситуации, коментира още бившият главен секретар на МВР.

 

Цветков разкритикува присъствието на премиера в Сливен. Той няма работа в Сливен, защото си има хора, които ръководят МВР  и на които той е гласувал доверие, коментира Цветков.

 

"Дори и при най-малката възможност този изперкал човек да стреля, полицията трябва да е готова да го ликвидира. Най-невинни в този случай са заложниците. На полицията й е работа да прави такива остри действия. Много е лесно да проснеш на земята един военен министър, но тук нещата са по-различни", допълни Цвятко Цвевтков.