Дружеството поднася извинения за допуснатата техническа грешка и гарантира, че виновните ще бъдат наказани.

Бум на многомилионни сметки за ток хвърли в паника десетки клиенти на Е.ОН във Варна. След като вчера ви разказахме как варненец получи известие, че трябва да плати на дружеството сметка от над 19 милиона лева, днес стана ясно, че такива известия са получили общо 98 души.

Един от получилите инфарктното известие е Виктор Пенчев. Когато прочел, че дължи на Е.ОН 19 милиона  и 219 лева, решил че е първоаприлска шега.

\"Жертвата\" Виктор Пенчев видял по новините на Нова телевизия, че има и друг човек от Варна с подобна сума. Пред камерата на телевизията той сподели, че получил известие от Е.ОН, че е станала техническа грешка. Въпреки това, той няма да се успокои, докато не излезе фактурата му.

Следващият със стряскащо предизвестие – Панко Желев, е получил сметка за 19 милиона 322 хиляди.

Виктор Пенчев се пошегува, че обмисля идеята да се съберат всички сметки, за да могат следващите поколения да ги изплатят.  Според него, при човек със по-слабо сърце или нерви може да се стигне до сериозен инцидент.

Вероятно така се е получило, защото сред милионерите-длъжници има и възрастни хора. Никой обаче не ги е уведимил за грешката.

Причината за нея е едно грешно кликване, което е променило формата на фаталното поле.


\"Ожилените\" коментират, че подобен случай може да се случи само в България.

Потребителите с многомилионни сметки за ток от Е.ОН са решили да търсят колективна отговорнст от дружеството за причинения стрес. Всеки от тях може да се увери, че не дължи стряскащата сума в центровете на дружеството.

От своя страна Е.ОН България поднася извиненията си на тези 98 техни клиенти и уверяват, че ще наложат наказания на виновните.