Във викторината се включили деца от всички училища в Пещера. Решавали исторически и логически задачи, а за всеки правилен отговор получавали по 1 от думите - \"Ние сме ГЕРБ, с теб смепо-силни\".

Политически скандал разбуни духовете в Пещера. Обвиниха организатор на ученическо състезание в политическа агитация.

\"Ние сме ГЕРБ - с теб сме по-силни\"- думите на това изречение е трябвало да получат като награда за постижения учениците в състезанието.             

Във викторината се включили деца от всички училища в Пещера. Решавали исторически и логически задачи, а за всеки правилен отговор получавали по 1 от думите. 

Въвличането на децата в партийна пропаганда нарушава, както Закона за закрила на детето, така и правилника за народната просвета. В организацията на състезанието са взели участие местни активисти и депутати от ГЕРБ.

Нито едно от децата не беше агитирано. Дори аз не знаех какъв слоган ще се получи там. Това заяви един от организаторите на  състезанието – Красимира Симеонова, депутат на ГЕРБ.

От регионалния инспекторат по образование са наредили проверка по случая и са поискали писмени обяснения от директорите на училищата.

По случая се подготвя извънредна сесия на общинския съвет. От изпълнителната комисия на ГЕРБ също обявиха, че ще се занимаят със случая.