Преди 4 месеца 20-тонен камион се вряза в къща е русенското село Копривец. Собственикът на къщата се оплака, че от застрахователното дружество не са му платили все още нищо.

Преди 4 месеца 20-тонен камион се вряза в къща е русенското село Копривец. Собственикът на къщата се оплака, че от застрахователното дружество не са му платили все още нищо.

След нашето запитване застрахователите обещаха да изплатят сумата на мига. Още на следващият ден потърпевшият мъж се обади в редакцията на Календар, за да благодари за светкавичната ни намеса.

Драмата се разиграла на 16 декември. Заради тежкия си товар и поледицата камион се врязва в къщата. Стопанина за щастие не бил в стаята. От удара стените на къщата са напукани.

Веднага след злополуката Борис взел вещото лице от Русе с личния си автомобил, тъй като на застрахователите в този момент им липсвал служебен. След като огледали щетите Борис върнал обратно служителите. Още няколко пъти ходил при тях да пита кога ще получи парите си.

Борис няма застраховка на къщата и затова разчита на гражданската отговорност на шофьора на камиона.

Кога Борис ще получи парите си и има ли срокове попитахме в дружеството.

Застрахователите обясниха, че забавянето се е получило, защото са били необходими  експертизи и одобрение от съвета на директорите. От дружеството не пожелаха да отговорят какъв е законовият срок за изплащане на обезщетение по застраховка гражданска отговорност.

В наредбата за задължително застраховане ясно е посочено:  Обезщетението по задължителната застраховка ГО на автомобилистите се определя и изплаща от застрахователя в 15 дневен срок, след като застрахованият или увредените трети лица са представили всички изискани документи. Но не по-късно от 3 месеца от датата, на завеждане на претенцията.

Часове след разговора със застрахователите Борис се обади да ни благодари, че мигновено след нашата намеса е получил парите си.