Временни увеличения на облачността ще има в неделя в следобедните часове. Минималните температури ще са между 1 и 6°, максималните - между 17 и 22 градуса.

През нощта ще преобладава ясно време. Вятърът в повечето места ще стихне. Минималните температури ще са предимно между 1 и 6°. В София - около 2°. Това съобщи Анастасия Стойчева, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Утре ще бъде слънчево и почти тихо. Слаб изток-югоизточен вятър ще духа в западната част на Дунавската равнина. Максимални температури - между 17 и 22°, в крайните източни райони - 12-16°. В София - около 18°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максимални температури - между 12 и 15°. Температурата на морската вода е около 9°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

И над планините времето ще е слънчево. Вятърът ще отслабне, по най-високите и открити части ще се задържи до умерен, от север. От запад ще се затопля. Максимална температура на 1200 метра - около 10°, на 2000 метра - около 3°.

До Великден времето ще се задържи предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в неделя в следобедните часове. Минималните температури ще са между 1 и 6°, максималните - между 17 и 22, в източните райони - по-ниски, между 12 и 15. / Агенция \"Фокус\"