ноготонното съоръжение се е оплело в кабелите, които висят над всички улици в града. За да се отскубне от примката кранът е накъсал всички въздушни мрежи и е откъснал един от стълбовете.

Кран събори стълб върху две коли в централната част на Варна. Многотонното съоръжение се е оплело в кабелите, които висят над всички улици в града. За да се отскубне от примката кранът е накъсал всички въздушни мрежи и е откъснал един от стълбовете. Според закона за електронните съобщения, въздушното окабеляване е абсолютно забранено и нарушителите подлежат на глоба от 5 до 50 000 лева.

Не само, че никой не е глобен, а един човешки живот е бил застрашен. Камионът е влязъл в забранена улица точно зад ВИНСА. След като е повлякъл кабелите, те от своя страна са отнесли стълба, на който за били закачени и той е стоварил върху колата на Георги Христов.

В следствие на инцидента, десетки кабели от всички страни и на 4 –те околни улици висят по земята.

Въпреки застрашително големите глоби 4-та година никой във Варна не е премахнал незаконните въздушни мрежи, а насилствено премахнатите кабели от крана ще си висят тук до следващия инцидент.