Първата е от 4 часа и е била поставена пред централата на РЗС на булевард \"Дондуков\"...

Две бомби избухнаха в София рано тази сутрин. Около 4.00 часа беше взривена входната врата на партийната централа на РЗС на булевард \"Дондуков\".

 

20 минути по-късно устройство избухна и под прозорците на офис на ДСБ в квартал \"Света Троица\". Пострадали няма, нанесени са само материални щети

Лъчезар живее в \"Света Троица\" над партийния офис на ДСБ. У тях няма поражения от взрива. Не всички обаче са с този късмет.
 

От ДСБ отказаха да коментират хипотези. Минути по-рано взрив избухна и пред централата на РЗС.

\"Това е един терористичен акт без аналог за целия преход и то в навечерието на  вота. Това е една провокация\", коментира Яне Янев.

В района около техния офис няма никакви материални щети. Единствено входната врата е леко огъната. Работата по разследване на случая продължава.              

Междувременно, окото на камерата на \"Календар\" отбеляза, че експертите на ДОТИ свършиха прецизно своята работа, но пропуснаха да съберат подръчните си материали.


На пресконференция по-късно от ДСБ дадоха срок от 24 часа на разследващите, за да разкрият кой стои зад взрива. На този етап обаче органите на реда споделиха пред медиите единствено, че и в двата случая става въпрос за около 150 грама тротилов еквивалент. Според МВР способът и използваното вещество са едни и същи като тези при взрива пред  вестник \"Галерия\".

 

Подробности – във видеото.