Приятелска среща по волейбол между националите на България и Сърбия по случай откриването...

Днес ще бъде официалното откриване на новата многофункционална зала \"Арена Армеец\" в София. На церемонията ще присъстват министър-председателят Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

 

Откриването на залата ще бъде ознаменувано с приятелска среща по волейбол между националните отбори на България и Сърбия.

 

В тази връзка от 7.00 часа сутринта се въвежда частичен ограничителен режим в района на залата. От 14.00 часа гражданите ще могат да паркират автомобилите си. Входът за откриването е от 15.00 до 17.00 часа. След 17.00 часа няма да бъдат допускани повече граждани. С багажи, алкохол и чадъри гражданите няма да бъдат допускани.

 

Въвежда се промяна в организацията на движение от 15.00 часа до приключване на събитието. Предвижда се премахване на възможността леки автомобили да слизат от \"Цариградско шосе\" в кръговото кръстовище на 4-ти километър.

 

За да се обезпечи максимално с транспортно обслужване откриването, всички 10 линии на автобуси и тролейбуси, които се движат по \"Цариградско шосе\", преминавайки през 4-ти км, ще слизат в кръговото и ще спират на спирките от двете страни.

 

Монтират се знаците за спирките, които се разкриват пред самата зала. Те ще бъдат за тролей номер 4 и 11, както и за автобусите, които се движат по бул. \"Асен Йорданов\". Увеличава се интензитетът на движение по трамвайните линии, които се движат по бул. \"Шипченски проход\".

 

Водачите на автомобили, които обикновено минават през кръговото кръстовище, ще трябва да използват алтернативни пътища – например бул. \"Драган Цанков\" или бул. \"Александър Малинов\" в „Младост". Общината е готова да осигури транспорт до по-късни часове след полунощ. /БГНЕС