Вашингтон определи като брутални действията на режима...

Международната общност реагира с възмущение на поредната вълна от насилие в Сирия. Вашингтон определи като брутални действията на режима при потушаването на продемократични протести в град Хама.


Европейският съюз е шокиран и ужасен от убийството на над  100 цивилни, каза върховният представител на съюза за външната политика и сигурността Катрин Аштън. 


Германия и Италия се обявиха категорично за извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН заради кръвопролитията в Сирия.

 

\"Настояваме Съветът за сигурност на ООН да се събере спешно, за да вземе твърдо становище\", заяви италианският външен министър Франко Фратини.

 

Сирийски военни навлязоха с танкове в град Хама и откриха огън срещу протестиращи срещу режима на президента Башар Асад. В резултат бяха убити над 100 души. Общо при репресии в Сирия за последното денонощие са загинали над 140 души.


\"Съобщенията от Хама са ужасяващи. Те показват истинската същност на сирийския режим\", коментира американският президент Барак Обама, който беше категоричен, че В Сирия нещата ще се подобрят, когато започне преход към демокрацията.


Съединените щати ще продължат да засилват натиска над сирийския режим и ще работят с други страни, за да изолират правителството на Асад и да подкрепят сирийския народ, се казва още в декларацията на Обама.