В каква стая ще бъдеш настанен зависи единствено от направлението, по което си приет...

Въпреки че струват почти колкото едноседмичен пакет за почивка, стаите в специализираната болница за рехабилитация във Велинград са далеч от предлаганите по морето условия. За това сигнализираха зрители на \"Календар\".

 

Проверка показа, че в каква стая ще бъдеш настанен зависи единствено от направлението, по което си приет. В същото време сумите, които пациентите плащат, са почти еднакви.

 

Лилия Петрова идва за втори път в санаториума във Велинград. Останала приятно изненадана, когато я настанили в една от така наречените ВИП стаи. Миналата година, когато пак идвала със сина си, нямала такъв късмет. Трябвало да споделя обща тоалетна и баня.

 

Кратка обиколка из комплекса показа, че напълно ремонтираните стаи са само 12. Да се уредиш в тях през активния сезон обаче е почти невъзможно.

 

Оказа се обаче, че не само късмет е бил нужен при избора на стая за Лилия и другите пациенти. Приета е по програмата на НОИ, където се изисква пациентите да разполагат със собствен санитарен възел и телевизор.

 

Така за всички останали, приети по клинична пътека или на свободен прием, остават другите стаи - с общи тоалетни и без екстри. От администрацията на болницата разкриха причината обновяването на стаите да става толкова бавно.

 

Директорката увери, че до другата година ще бъдат ремонтирани част от тоалетните в стаите, които в момента са далеч от красива и приятна гледка. Пациенти пък увериха, че докато не се подобрят условията, едва ли ще дойдат отново.