Предполага се, че шофьорът вероятно е заспал на волана...

Движението по автомагистрала Тракия беше блокирано за повече от 4 часа тази сутрин. Платното в посока Бургас беше затворено заради обърнала се цистерна. Предполага се, че шофьорът е заспал на волана.  За щастие в този момент не е имало други коли на пътя.

 

Катастрофата е станала около 3.20 тази нощ. Цистерната, която превозва пропан-бутан, е била празна. Тя е собственост на \"Кълвача газ\" и се е връщала от София  към Стара Загора.

 

Първо се удря в мантинелите, в металната еластична ограда, след което се преобръща на трите ленти за движение. Вследствие беше затворена автомагистралата в посока Стара Загора.

 

Шофьорът на камиона 39-годишният Венелин е със счупена ръка и е изписан за домашно лечение. Алкохолната му проба е отрицателна.

 

И този инцидент отново стана на печално известния вече 130-ти километър.

 

Само на метри от тук, преди два месеца катастрофира автобус и се запали. Тогава на място загинаха 8 души, а по-късно в болница почина и още един от пострадалите.

 

Около  6.30 тази сутрин стана и друга катастрофа в Пловдив. 40-годишна жена загина, след като се блъсна с джипа си в дърво. Тя е починала в линейката на път за болницата. Причините за инцидента са в процес на изясняване.