Само за ден в Пловдив са регистрирани три подобни грабежа...

Бум на нападения над жени с цел кражба на бижута, отчитат от полицията. Само за ден в Пловдив са регистрирани три подобни грабежа. Всички нападения се извършват през деня и въпреки многото свидетели - полицията все още не е задържала крадците.


Последният от серията нагли грабежи е извършен в един от най-оживените подлези в града - този до Централна поща.


Посред бял ден е била нападната 52- годишна жена. От врата й е издърпан златният й синджир с три медальона, които тежат общо 15 грама.


Очевидците описват крадеца – мъж на около 28-30 години, висок, облечен с червена фланелка. Дори камерите, които са разположени в подлеза не са го уплашили.


Откраднатите бижута веднага се пласират на черния пазар, където грам злато струва 35 лева. От полицията уточниха още, че извършителите са предимно наркозависими или пък лица с криминално минало, току-що излезли от затвора.


Само за последните седем дни в ареста са задържани петима мъже, които са издърпали синджирите на четири беззащитни жени. При появата на полицаите единият от тях дори  глътнал откраднатото, но след операция в болница, златният синджир е изваден от корема му.