След инцидента движението на влаковете по жп линията София – Кулата е спряно.

Труп на мъж, прегазен от влак по линията София - Кулата е открит тази вечер край Благоевград.

Мъжът е блъснат от бързия влак София - Кулата, който пристига на гара Благоевград в 19.30 ч. Местопроизшествието е на 113-тия километър от София в посока Кулата, където е първият тунел след гара Кочериново в посока Благоевград.

30 метра преди да излезе от тунела машинистът на бързия влак София – Кулата е почувствал удар, но не е видял човека, който най-вероятно е лежал на релсите. След удара композицията е изтеглена на гара Благоевград. На гара Благоевград машинистът е подал сигнал за инцидента. После влакът е продължил към Кулата.

Пристигналата на място линейка, повикана от тел. 112, е констатирала смъртта на мъжа. Достъпът до местопроизшествието е блокиран от полиция. Очаква се следствена група от РПУ Рила, която да направи оглед. В момента с лек автомобил пристигнаха и близки на прегазения, чиято самоличност досега не се съобщава.

Тялото на прегазения мъж ще бъде транспортирано в моргата на кюстендилската болница. След инцидента движението на влаковете по жп линията София – Кулата е спряно. /БГНЕС