Не са ясни мотивите за убийството, но преди фаталния край между двамата младежи е възникнал спор...

12-годишно момче бе убито от 16-годишен младеж на бул. \"Ботевградско шосе\" до обръщалото на трамвай 22.

Сигналът за убийството е бил подаден малко преди 16 ч. Все още продължават огледите на екипите на полицията на мястото. Това, което търсят органите на реда е оръжието на престъплението и повече следи, които могат дадат яснота какво точно се е случило.

Убитото момче е на 12 години. Задържаният заподозрян е на 16 години и има криминална регистрация в полицията за кражба. Много е странно какво точно са правели двете деца в този район. По първоначална информация те са били в района на тунела, на обръщалото на трамвая, където най-вероятно е възникнал спор по неизвестни досега причини.

Входът, през който се влиза в тунела е сред буренак, встрани от булеварда и е доста трудно достъпен. Има и останки от недостроена сграда в близост. Предстоят следствени действия и разпити, за да бъде изяснено какво точно се е случило за да се стигне до този фатален завършек. Родителите на убитото момче все още не знаят за случилото се. Полицията се опитва да се свърже с тях.

Пред БНР директорът на Столичната полиция Валери Йорданов заяви, че не са ясни мотивите за убийството, но преди да се стигне до фаталния край между двамата младежи е възникнал спор.

\"Подаден е сигнал от диспечер на градския транспорт за лице, което лежи в безпомощно състояние в близост до трамвайната линия. Веднага се подава към дежурните на Столичната дирекция, насочват се екипи натам. Установява се, че има едно момче, което лежи. Има задържано лице, което се е опитало да избяга в близост. Било е със следи от кръв. Има и следи от борба. В последствие задържаният заявява, че е намушкал свой познат, който е починал там на място. Не е изяснено на каква основа е възникнал спорът между тях. В момента се извършва оглед на място. Самият извършител казва, че е хвърлил ножа.

\"Бих казал, че е страшна картината. Това говори за едни морални ценности в подрастващото поколение, както и при вчерашния случай, така и за днес. Макар че за днес по отношение на мотивите, не мога да коментирам, тъй като все още се работи и е още пресен случаят. Имаме вина цялото общество по отношение на възпитанието на подрастващите в моралните ценности, които би трябвало да имат\", допълни още Валери Йорданов.

Припомняме ви, че вчера 21-годишен младеж простреля друг младеж и опита да се самоубие на кръстовището на бул. \"България\" и бул. \"Гоце Делчев\" в столицата.

Кървавата драма се разигра малко след 8 часа вчера сутринта. Изстрелът е бил произведен от пистолет \"Валтер\". Никой не е чул двамата да се карат. В близката сладкарница продавачките са чули три изстрела. Двамата шофьори са разговаряли известно време. След това единият е стрелял по другия, простреляният е загинал на място, а другият е прострелял себе си и е с опасност за живота, настанен във ВМА. По-късно стана ясно, че спорът между двамата младежи е бил за момиче. /БГНЕС