30-годишният български гражданин е с инициали, М.М.П...

Силите по сигурността в град Текирдаг са разкрили нелегална пратка от 4 кг кокаин и 42 хиляди таблетки Каптагон, внесени нелегално през Капъкуле от български гражданин, съобщи БНР.


В Дирекцията по сигурността в Текирдаг постъпил сигнал, че се готви прехвърляне на пратка наркотици от България в Истанбул с влак.


Въз основа на сигнала полицейските екипи започнали проследяване на 30-годишен български гражданин, чието име се съобщава само с инициали, М.М.П. Същият пътувал с влак от България за Истанбул. Оставили го да премине необезпокояван през границата на Капъкуле.


Пристигнал на гарата Сиркеджи в Истанбул. Оттам, с една чанта в ръка се отправил към крайбрежния квартал Бакъркьой и седнал в един ресторант. Тук при него дошъл 44-годишен мъж, чиято националност не се съобщава, но който носел същата чанта. И докато двамата се опитвали да разменят двете чанти, полицаите ги арестували на местопрестъплението.


След това били отведени в Дирекцията по сигурността в Текирдаг, където продължава разпитът им по обвинение за наркотрафик. Според полицейските източници, българинът възнамерявал да продаде наркотика в Истанбул за 1,5 милиона турски лири. /БГНЕС