Група лица от ромски произход влези в заведението и започнали саморазправа...

След стрелба в кафене в центъра на Плевен четирима са в плевенската болница, съобщиха от МВР-Плевен. За ницидента са задържани трима и процесуално-следствените действия продължават.


Около 20.50 часа снощи в дежурната на Второ управление \"Полиция\" е получен сигнал, че в клуб \"Канапе\" на булевард \"Васил Левски\" група лица от ромски произход са влезли, въоръжени с дървени и метални пръти и е започнала саморазправа с клиенти на заведението.


В заведението са нанесени значителни материални щети и по пода има голямо количество кръв. Нападателите нанесли побой на 28-годишен и 34-годишен, и двамата плевенчани. По време на нападението са произведени изстрели с огнестрелно оръжие. С огнестрелна рана в главата и с опасност за живота е 43–годишен мъж от село Буковлък, а в лявата ръка е прострелян и 25-годишен, също от Буковлък. Пострадалите са настанени в плевенската болница.


Проверка изяснила, че 25-годишният има пет заявителски материала за грабеж, телесна повреда по хулигански подбуди, управление на МПС в срока на административно наказание, осъждан е. По-възрастният има една присъда.


28-годишният клиент на заведението е настанен в клиника по Ортопедия с прорезни рани, срязано сухожилие и травматични увреждания по цялото тяло, без опасност за живота, а другият плевенчанин е в клиника по Неврохирургия с порезна рана на главата, също без опасност за живота.


Полицейска проверка установила, че и нададнатите, клиенти на заведението, участници в инцидента, са известни с богат криминален опит – 28-годишният има 14 заявителски материала за изнасилване, хулиганство, лека телесна повреда, средна телесна повреда, грабеж, съпротива на орган на власта, а вторият – 11 криминалистически регистрации за измама, отнемане на МПС, хулиганство, отвличане. Всички те са осъждане./ Агенция \"Фокус\"