Проявеният героизъм на двете момчета завършва в реанимацията...

Две деца бяха обгазени при пожар, възникнал близо до транспортната болница в града. Те влезли с голи ръце да гасят запалени сухи треви и пластмасови отпадъци. Момчетата, които са на 15 и 16 години, са настанени в болница.

 

Проявеният героизъм на двете момчета завършва в реанимацията на Детската клиника. Докато се разхождат из квартала снощи, 15-годишният Йордан Витанов и приятелят му - 16-годишният Иво Василев, виждат огромни огнени кълба.

 

Пожарът вилнял в няколко ранчото близо до жп линията Пловдив-София. Двамата решават сами да се справят с огнената стихия и влизат в пламъците.

 

Докато двамата се опитвали да потушат пламъците, пожарните се лутали из квартала. Не могли да намерят мястото. Дори не забелязали, че вътре в горящите треви има две деца, които гасят сами.

 

Линейката идва повикана от други, а намесата на пожарната спира огъня преди да е засегнал някои от преминаващите влакове по линията Пловдив-София. Пожарът и този път се дължи на човешка немарливост.

 

Двете обгазени момчета ще останат под лекарско наблюдение и тази нощ, а утре ще бъдат изписани. И двамата споделят, че след случилото се едва ли биха станали пожарникари.