Според събраната досега информация, вероятно спор за предстоящата футболна среща нажежила страстите.

Столичните полицаи са задържали десет мъже, нападнали английски футболен фен, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Скандал между група мъже възникнал около полунощ в района на бул. \"Витоша\" и ул.\"Парчевич\". На мястото веднага пристигнал полицейски патрул. Служителите на реда установили, че няколко българи са нападнали английски гражданин. Пострадалият е транспортиран в медицинско заведение и след преглед е освободен. Задържани са десетима - четирима непълнолетни, криминално проявените П.М./32 г./, регистриран за притежание на наркотици, А.Г./29 г./ - за кражби и наркотици, Г.Б./19 г./, Л.Ц. /22 г./, П.И./19 г./ и М.Ц./20 г./, всички от София.

Наложена им е полицейска мярка за 24 часа. Предстои доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура. Изясняват се обстоятелствата около инцидента. Според събраната до момента информация, вероятно спор за предстоящата футболна среща България – Англия нажежила страстите.

40-годишният Б.Б. от София е задържан в района на националния стадион \"Васил Левски\". Той продавал билети за предстоящия футболен мач между отборите на България и Англия на завишена цена. Избирал предимно английски фенове. Изясняват се броят на \"ужилените\" клиенти и точните суми, за които са закупили билетите. Действията по разследването продължават. /БГНЕС