Шефът на сигурността на Кадафи Мансур Мау бил начело на конвоя...

Шефът на сигурността на Муамар Кадафи и още няколко бивши либийски представители на режима са пристигнали в столицата на Нигер, с конвоя, който вчера премина границата.


Полковникът обаче не е сред тях, както се предполагаше. Военен командир на бунтовниците заяви, че Кадафи все още е в Либия, но се отдалечава от районите, в които се водят боеве или вече са превзети.  


Шефът на сигурността на Кадафи Мансур Мау, който ръководеше личната му охрана, бил начело на конвоя. Той е бил допуснат в Нигер по хуманитарни причини, обяви  вътрешният министър на страната.


Междувременно, друг конвой с тежковъоържени лоялисти и 50 автомобила, натоварени със злато и пари, също са преминали границата с Нигер. С тях пътували бойци от племето туареги, които са помогнали на либийските лоялисти, съобщи преходния съвет.


Съединените щати призоваха Нигер да арестува представителите на либийския режим и да ги предаде на правосъдието. Информацията, че друга африканска държава - Буркина Фасо - е предложила убежище на Муамар Кадафи беше отречена от министъра на информацията на страната. Той заяви, че правителството дори не било информирано за евентуално бъдещо пристигане на Полковника.