Пострадалият при катастрофата моторист бил в безсъзнание, затиснат под автомобила, в който се блъснал...

Истински пример за грижа към ближния и гражданска доблест демонстрираха жители на град Логан в Юта, САЩ. Те видели моторист, който се блъснал в автомобил. Въпреки горящия мотор свидетелите на катастрофата успели да го спасят с риск за собствения си живот.

 

Пострадалият при катастрофата моторист бил в безсъзнание, затиснат под автомобила, в който се блъснал. Това съобщиха от полицията в американския град Логан.

 

Моторът се подпалил при катастрофата. Имало опасност пожарът да обхване и колата и тя да експлодира. Това не спряло случайни минувачи, които се притекли на помощ.

 

Без да чакат пристигането на полиция, бърза помощ и противопожарен екип, те се опитали да спасят мъжа. Група от студенти от близкия университет, строителни работници и служители в офиси дружно повдигнали джипа, под който бил притиснат моториста.

 

Някой успял да измести и горящия мотор. След това човекът бил изваден изпод автомобила. Бил откаран с линейка в болница, където е опериран. Шофьорът на колата не е пострадал при катастрофата.

 

Хората, които помогнали, се разотишли, без да очакват представители на медиите, за да дават интервюта за достойната си постъпка. Тя обаче е заснета от охранителна камера.