Силите на новия либийски режим бяха принудени да отстъпят, след като по-рано навлязоха в Сирт

Силите на новия либийски режим бяха принудени да отстъпят, след като по-рано навлязоха в Сирт, родното място на сваления лидер Муамар Кадафи. Това беше най-тежкият от трите дни на сблъсъци.


Поне 24 войници на Преходния национален съвет са загинали от ракети, артилерийски обстрел и снайперска стрелба. Ранените са над 40, включително френски оператор. Силите на ПНС нямат централно командване и отстъпват, за да се прегрупират и да влязат отново от три страни. Останалите лоялни към Кадафи сили в Сирт, родното място на сваления лидер, продължават упоритата си съпротива срещу хилядите бивши въстаници, струпали се в и около града.


Силите на Кадафи използват тежка артилерия и ракети, докато войниците на ПНС отвръщат с ракети \"Град\".


Лоялните на Кадафи сили стрелят от джамията Бин Хамал, а снайперският огън остава проблем. Силите на ПНС са загубили предимството си, като са се изтеглили да се прегрупират, като са оставили на бойците на Кадафи време да се въоръжат.


В допълнение силите на новото правителство се опитват да предотвратят цивилни жертви в града с над 130 хиляди души население, поради което не използват тежките си оръжия. /АФП