Войната на пътя у нас взима повече жертви от военните действия в Афганистан...

Днес отбелязваме Световния ден в памет на хилядите хора, загинали по пътищата вследствие на катастрофи. У нас всеки месец стотици биват осакатявани и убивани поради чужди или свои грешки на пътя.

 

И докато нещастията се отчитат като статистика, семейства остават без своите близки до края на живота си. Войната на пътя у нас взима повече жертви от военните действия в Афганистан, сочи още статистиката.

 

През последните 10 години заради катастрофи на пътя от картата на България е изчезнал град като Троян. 581 семейства на тези коледни празници ще бъдат разплакани.

 

Към това число след изминалото денонощие трябва да добавим още 5 жертви, а ранените стават близо 7300. За сравнение войната в Афганистан е взела 469 живота на военнослужещи.

 

В същото време се оказва, че страната ни е на едно от последните места по сключени застраховки \"Живот\" в света. От комисията по безопасност на движението призовават всяко българско семейство да отдаде почит на загиналите при катастрофи като запали свещ и я постави тази вечер на своя прозорец.