Колкото и лъскава да изглежда отвън, сградата всъщност вътре тъне в пълна развалина...

Хотелът на скандално известния рап певец Ванко 1, който беше отнет в полза на държавата, се превръща в административна сграда на областната управа в Пловдив. Комисията, която трябваше да опише имота, остана шокирана от видяното вътре.

Седеметажната сграда, известна със статуята на Исус Христос, поставена на върха й, колкото и лъскава да изглежда отвън, всъщност вътре тъне в пълна развалина.

Освен луксозния джип на Ванко 1, конфискуван в полза на държавата вътре всичко останало е откраднато отдавна. Дори кабелите са изтръгнати от стените. Прозорците са свалени заедно с дограмата.

Сградата, която преди пет години бе почти готова да проработи като хотел, има само акт 14. Държавата сега трябва да вложи в нея няколко милиона, за да нанесе чиновниците в хотелските апартаментчета.

Комисията  описа подробно вещите, които се намират в сградата. До дни ще покани Ванко 1 и семейство му да си ги приберат преди администрацията да се нанесе или по-точно преди да бъдат доокрадени, защото постройката е неохраняема.

Със сигурност обаче чиновниците ще бъдат привилегировани, защото ще се возят в джипа на Ванко 1, а България ще се прочуе с първата по рода си  административна сграда със статуя на Христос на покрива.