Ако в хода на разследването се открият такива данни, ще бъде реагирано съобразно тях, каза той

Нямаме данни за извършено друго закононарушение от прокурора от Районната прокуратура в Шумен Румен Пенев, заяви главният прокурор Борис Велчев.

 

\"Нямаме причина да мислим, че е правил това и друг път. Ако в хода на разследването се открият такива данни, ще бъде реагирано съобразно тях\", допълни Велчев.

 

\"Няма да допуснем по никакъв начин да има съмнение върху наказателното производство, което се е водило и във връзка, с което е извършено задържането на колегата от Шумен\", заяви още главният прокурор. Дали и кога обаче производството, за което прокурор Румен Пенев е трябвало да окаже влияние на своя колега Янко Железов, ще бъде прехвърлено на друг прокурор, е административен въпрос, който ще се реши от ръководителя на Районната прокуратура в Шумен.

 

Главният прокурор коментира и подписаното извънсъдебно споразумение с Диян Станчев, който миналото лято причини смъртта на Лора Петрова, след като я блъсна с мотора си на пешеходна пътека във Варна. Велчев не знае дали ще направи искане до съда за възобновяване на производството, тъй като каза, че не знае на какво би могло да се основава подобно искане.

 

\"Не бива да забравяме, че колкото и да ни е неприятно, това споразумение е напълно законно и неслучайно е одобрено от съда\", заяви той. /БГНЕС