Хората погребват мъртвите си близки в масови гробове, но въпреки това отново попадат под обстрел...

Стотици са убитите при офанзивата на сирийската армия срещу град Хомс, твърдят западни кореспонденти. С падането на нощта силите на режима са продължили да обстрелват жилищни квартали.

 

Хората погребват мъртвите си близки в масови гробове, но въпреки това отново попадат под обстрел, съобщават журналисти, успели да влязат в Сирия. По непотвърдена информация военните са навлезли в града, което засилва опасенията, че ще има наземна операция срещу Хомс. 

Дамаск отрича, че правителствени войски стрелят по граждани и твърди, че са убити стотици терористи. Огромен брой войници са дезертирали от армията и са преминали на страната на бунтовниците, за да формират така наречената Свободна сирийска армия, твърди опозицията.

 

Правозащитни групировки съобщават, че от началото на протестите срещу президента Башар Асад в страната са били убити повече от 7000 души. САЩ затвориха посолството си в Дамаск и изтеглиха всички дипломати от съображения за сигурност.

 

В Сирия днес пристига руския външен министър Сергей Лавров. Западни дипломати изразиха надежда, че той ще успее да убеди сирийските лидери да прекратят офанзивата срещу гражданите на страната. Москва заедно с Китай блокираха резолюция на Съвета за сигурност на ООН, в която се призоваваше за приемане на мирния план на Арабската лига.