Според общината трафикът в центъра в този ден е натоварен почти като в делничен...

След близо двегодишно обсъждане правилата за платено паркиране в София вече са почти готови. Една от последните новости е, че \"синята зона\" в столицата ще важи и в събота до 14.00 часа.

 

Въпреки че събота е неработен ден, според наблюденията на общината трафикът в центъра е натоварен почти като в делничен. Затова планът е \"синята зона\" да работи и в ранния следобед. Цените още се обсъждат, като се предвижда увеличение.

 

Новата по-висока цена ще е в карето между булевардите \"Христо Ботев\", \"Патриарх Евтимий\", \"Васил Левски\" и \"Дондуков\". Там ще може да паркираме до два часа.

 

Извън тези граници платеното паркиране в София ще струва по 1 лев на час и ще се разрешава до четири часа. Все още не е ясно колко ще плащат собствениците на автомобили, живеещи в \"синята зона\".

 

Последно те купуваха годишни винетки по 70 лева, а оттогава до днес кризата не предполага повишаване на стандарта на живот.

 

Спряга се цената от 150 лева на година за собствениците на автомобили, живеещи в \"синята зона\". От общинския съвет обаче категорично обещават да се съобразят с мнението на гражданите.