Спечелил е почти всички дела, а в момента атакува неуредици в нормативната база...

Бургаски фармацевт води съдебна война със здравната каса вече 4 години. Спечелил е почти всички дела, а в момента атакува неуредици в нормативната база. До сега Здравната каса му е изплатила обезщетения които надхвърлят 36 хиляди лева.

Георги Неделчев е във фармацевтичния бизнес от 9 години. Започнал съдебната битка със Здравната каса през 2008 година. Темида му присъдила 3 победи. Първото дело, което спечелил било заради процент от надценките, които касата му прибирала.

\"Едното е за стойност 35 хиляди лева, изплатени са ми тези три дела, другото беше за 170 лева , с разходите стават около 600 лева  И още едно такова с разходите около 800 лева\", обясни Георги Неделчев.

В момента Георги води две дела срещу касата. Едното е за това, че на рецептите хронично болните не са си сложили подписа, че са взели лекарството

\"В рамковия договор пише, че ние трябва да подадем рецептата за подпис. А има много шизофреници, които просто не може да ги накараш. Просто няма как да го накараш да се подпише или да си даде ЕГН-то\", разяснява Георги Неделчев.

Собственикът на аптеката е смята, че в момента служителите на Здравната каса им налагат твърде сериозни санкции и има свое виждане за изход от ситуацията

\"Защо примерно, когато спечеля дело, парите ги взимаме от данъците на хората, а не се бърка в джоба на този, който примерно е сгрешил в Здравната каса. Аз ако сгреша с лекарствата, си нося отговорността. По принцип служителите в Здравната каса трябва да си носят отговорността, при това положение няма да идват и да ме глобяват за щяло и нещяло и ще търсят наистина тяхното правно основание, за да ме глобят\", на мнение е Георги Неделчев.