Парите вече са осигурени чрез ипотечен кредит...

Заплатите на работниците в ОЦК-Кърджали вероятно ще бъдат изплатени в началото на другата седмица. Това заяви собственикът на предприятието - Валентин Захариев. Парите вече са осигурени чрез кредит, който трябва да бъде обезпечен с ипотека.

 

В двучасово медийно откровение, собственикът на ОЦК-Кърджали категорично отхвърли твърденията, че както този комплекс, така и „Горубсо"- Мадан умишлено са водени към фалит.

 

Въпреки тези твърдения - фактите са налице - забавени заплати и дългове, в размер на 320 млн. лева в кърджалийския рудник.

 

От своя страна, ръководството на предприятието демонстрира солидарност с работниците. Захариев не отрече вината, която имат той и ръководството. Като изпълнителен директор, той заяви, че не е взимала заплата, солидарно с хора.

 

Според него исканията за заплати са справедливи, но между тези искания има и някои неистини, които, при такава екзалтация, е нормално да има и такива неща. Като примери той даде твърденията, че в предприятието няма топла вода,  работно облекло и обувки. Лъжовни са и твърдения за злоупотреби с държавния резерв на ОЦК, които категорично не отговарят на истината.

 

За бъдещето на комбината Захариев сподели, че ивеститор се търси от една година насам, но без успех засега. Ако се намери достатъчно добър такъв, който отговаря финансово и професионално на търсенията, ОЦК ще бъде продаден със сигурност.

 

Репортер: Яна Николова

 

Цялата централна емисия на Новините на Нова гледайта на сайта на Nova Play.