Наложени са му "парична гаранция" и забрана да напуска страната...

Специализираната прокуратура повдигна две обвинения на бизнесмена Гриша Ганчев - за ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел да извършва престъпления срещу данъчната система и за закана за убийство.

Според събраните до момента доказателства Гриша Ганчев е ръководил структурата, за която на 11 май 2012 г. след спецакция "Захар" бяха привлечени като участници общо шестима души, сред които и синът му Данаил Ганчев.

Бизнесменът е обвинен и в отправена заплаха за убийство към директора на НАП Красимир Стефанов, който на този етап отказва коментар по случая. 

Спрямо Ганчев е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 500 000 лева. Тя е съобразена със здравословното и имотното състояние на обвиняемия. Наложена му е забрана да напуска страната.

По телефона за Новините на Нова Гриша Ганчев обясни, че на този етап няма да говори, както за гаранцията така и за основанията на прокуратурата да му повдигне въпросните обвинения.

 

Припомняме ви, че ден след акция "Захар" специализираната прокуратура в София повдигна обвинение на всичките шестима задържани.

 

На 13 май Специализираният наказателен съд остави в ареста петима от тях - Данаил Ганчев, Милко Талев, Ивайло Талев, Тодор Симеонов, Милко Димитров. На Камелия Мирчева бе наложена мярка за неотклонение "домашен арест". Съдът не уважи искането на обвинението тя да бъде пусната под гаранция от 3000 лв. заради заболяване, тъй като в събраните чрез СРС данни, тя се е опитвала да укрива доказателства. Според магистратите има опасност Мирчева да извърши друго престъпление.

Бизнесменът Гриша Ганчев присъства на заседанието по делото на по-долната инстанция, но единствения коментар, който направи бе: "Държавата да си свърши работата. Искат доказателства, нека да ги съберат".