Ето как да спестим пари преди самото пътуване...

 

Наближава сезонът на почивките и все по-често възниква въпросът как да достигнем желаната дестинация за най-малко пари. На базата на 28 млн. заявки от свои клиенти водещ германски интернет портал за покупка на самолетни билети публикува няколко съвета как да спестим преди пътуване.

 

Според изследването за полети в рамките на Европа билетите трябва да се закупят най-късно два месеца и половина преди деня на пътуването. Така се спестяват около 40% от крайната цена на билета.

 

Ако пък не сме добри в дългосрочното планиране, можем да спестим, ако купим билета си до три седмици преди пътуването. Това ще ни даде цена с 30% по-ниска от крайната.

 

За презокеански пътувания хубаво е да резервираме минимум седемседмици по-рано - така средно ще спестим около 20%. В сравнение с пътуванията в страните от Европа процентът не е голям, но цените на тези полети по правило са доста по-високи.

 

Най-изгодно е да започнем пътуването си в петък, но рано сутрин или късно вечер. Най-добре пък е да се приберем в неделя или понеделник.

 

Като пример  за пътувания за уикенда в Европа се препоръчва да заминем в петък вечер в 20:00 и да се върнем в неделя сутрин преди 10.00 часа.

 

Броят дни между заминаването и пристигането също се отразява на цената на билета. За пътувания в Европа е най-добре разстоянието между двете дати да е от два до пет дни. За презокеански пътувания - между три и десет дни.

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.