Соченият за дясна ръка на Евелин Банев - Брендо е в ареста от 2 юни...

 

Софийски градски съд не успя да реши в едно заседание дали да екстрадира Тинко Гарев, задържан във връзка с операция "Кокаиновите крале". Това е първото искане за екстрадиция на лице от задържаните в София след спецоперацията.

 

Защитата на Гарев, който е сочен за дясната ръка на Евелин Банев - Брендо, твърди, документи пише, че той трябва да излежи присъда в Италия, а по делото няма данни той да е осъден.

 

Съдът реши да поиска уточнение от Италия, каква точно е целта за екстрадицията на Тинко Гарев.

 

На 16 май 2012 г. по време на международната полицейска операция "Кокаинови крале" бяха задържани 15 българи и 15 чужди граждани, сред които 12 са италианци, един словенец, румънец, грузинец.

 

Софийски градски съд остави в ареста Тинко Гарев на 2 юни, сочен за дясната ръка на Брендо и Захари Марков. Според европейската заповед за арест Гарев е бил връзката с италианеца Антонио Мелато, който отговарял за доставката на кокаина от Латинска Америка до Европа. Захари Марков пък също е с най - тежката мярка "задържане под стража", тъй като според съда може да се укрие и да извърши друго престъпление.

 

Банев пък е подсъдим за организиране на престъпна група за пране на пари заедно с бившата му съпруга Моника Добринова, Десислава Дишлиева - съпруга на застреляния Константин Дишлиев, и брат му Симо Карайчев. Според обвинението те са изпрали 11 138 650 евро от наркотрафик.

 

Групата е действала на територията на България, Швейцария, Австрия и Германия.