Обезвредени са 500 боеприпаси от различен калибър, намерен е "Калашников"...

Хората от цяла жилищна сграда бяха евакуирани, заради открити опасни взривни вещества. Цели семейства останаха пред блока си в столичния квартал "Красна поляна" до полунощ. Разследването започнало след пожар в постройка в ловешко село, който възникнал от избухливи химически вещества.

От два часа следобяд до полунощ вчера 29 семейства от кооперация на улица "Радичевци" и съседни къщи бяха евакуирани от домовете си.

Взривооопасните вещества и боеприпаси, заради които хората бяха евакуирани, били открити в мазето и в дома на наематели от кооперацията. Снощи полицията е изнесла опасните взривни и запалителни вещества, за да могат хората да се приберат в домовете си.

Открити са силно реактивни химически и взривни вещества, необходими за направата на капсул-детонатори. Полицията е обезвредила 500 боеприпаси с  различен калибър. Иззети са автомат "Калашников" и 10 пистолета.

Някои от хората в кооперацията снощи предпочели да не спят в домовете си. Гражданите казват, че около 40-годишния наемател, складирал арсенала в блока им, нямало нищо подозрително.  

Разследването на случая започва след пожар на стопанска постройка в Ловешкото село Дерманци от предната нощ. Имотът е собственост на 76-годишен мъж. Установено било, че в него се съхраняват лесно запалими и избухливи химически вещества.

Установява се, че те са оставени на съхранение от 40-годишният син на собственика. След задържането му той признал, че в наетото от него жилище в столичния квартал "Красна поляна" и в мазето към апартамента си той държи бойния арсенал.