Двамата собственици на вестниците "24 часа" и "Труд" са обвинени за пране на пари и измами...

 

Софийска градска прокуратура (СГП) поиска запор на дяловете на Любомир Павлов и Огнян Донев. Запорът е поискан само за дружествените дялове, които Павлов и Донев имат в "Медийна група България Холдинг", която издава вестниците "24 часа" и "Труд".

 

От СГП отказаха да коментират дали ще бъде поискан запор и на личните сметки на двамата. От там допълниха, че прокуратурата и разследващите имат задължения да обезпечат събирането на евентуална глоба или конфискация, ако такива са предвидени като наказания.

 

За обвиненията на Донев и Павлов има предвидени такива наказания. Уведомена е и Комисията за установяване на имуществото придобито от престъпна дейност.

 

Още вчера беше обяснено, че може да се запорират акции, но не и сметките на дружеството, а заплатите и осигуровките се плащат оттам - следователно журналистите, които работят в двата вестника „24 часа" и „Труд" не би трябвало да има проблем да получават парите си.

 

Срещу Любомир Павлов и Огнян Донев бяха повдигнати общо четири обвинения. Павлов има три обвинения - за пране на пари, документна измама и документи с невярно съдържание. На Огнян Донев е повдигнато обвинение единствено за пране на пари. Двамата имат мерки за неотклонение парична гаранция от по 50 000 лева за всеки.

 

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че чрез четири документа с невярно съдържание Любомир Павлов съзнателно е дал възможност на Огнян Донев да получи чуждо имущество - 44% от акциите на медийната група.

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.