Три пъти повече обаче е местността, която е засегната от дима...

 

Горската площ, която гори вече трети ден на Витоша, възлиза на  250 дка. Директорът на пожарната Николай Николов пое лично отговорност, че толкова пъти се сменяха изчисленията на властите.

 

Три пъти повече обаче е местността, която е засегната от дима. Пожарът в резерватът „Бистришко бранище" е разположен между връх малък купен и водопада на река Бистришка.

 

Вътрешният министър Цветан Цветанов категорично заяви, че израелски самолети няма да помагат при потушаването на стихията, каквато първоначална информация се коментираше.

 

През нощта ще бъде изградена последната трета част от просека, която трябва да огради целия пожар. Все още не е ясно каква осветителна техника ще се използва, за да продължат работите през цялата нощ.

 

В горната си част огънят е на 1500 метра от Черни връх, а в долният си край е на 400 метра от село Бистрица. Опасност обаче за хората от селото няма, уверяват специалистите, защото между огънят и селото има вода. Жителите на столичния квартал „Младост" пък се намират на 10 километра от пожара.

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.