Според Сергей Станишев един скандал прикрива друг...


Защо точно днес приключва операцията, след като е подготвяна поне седмица”, попита лидерът на левицата Сергей Станишев във връзка с ареста на депутата от ГЕРБ – Димитър Аврамов, който е уличен в търговия с влияние.

Според Сергей Станишев целта е един скандал да покрие друг и допълни:

„Този човек участваше на изборите в Лом. Цветанов като шеф на щаба не знаеше ли какви ги върши. Само че тогава им беше изгодно и мълчаха, а сега трябва да хвърлят някаква жертва.”

Мнението бе допълнено и от Йордан Бакалов от „Синята коалиция”. Според него чрез ареста е възможно да се цели покриването на негативите около доклада на Европейската комисия. 

От „Синята коалиция” заключиха, че задържането на Аврамов е кризисен пи ар на ГЕРБ в деня на критичния доклад.

Димитър Аврамов е изключен от партия ГЕРБ. Решението на бе съобщено рано на 18 юли от Румен Иванов – член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Доскорошните съпартийци на арестувания депутат го призоваха да напусне и парламента, както и сам да предложи отнемане на депутатския си имунитет.

Общото между нас се изчерпва с това, че сме депутати от един и същ избирателен район”, така Искра Фидосова, за която се заговори, че е покровителят на Димитър Аврамов в политиката, отрече намеците.

„Категорично се  разграничаваме от него”, подчерта още Фидосова.

Вероятно още на 19 юли Народното събрание ще обсъжда евентуално отнемане на имунитета на Аврамов.