Това стана ясно от изявление на премиера Бойко Борисов тази нощ...

 

Взривът в Бургас най-вероятно е дело на атентатор-самоубиец. Това стана ясно от изявление на премиера Бойко Борисов тази нощ. Сред останките на загиналите е разпознат човек с фалшиви американски документи. 

 

Камери на летището са го заснели да обикаля около чакащите автобуси час преди взрива, което показва, че той не от пътниците на самолета от Израел. 

 

Става въпрос за мъж с дълга коса, който се е разхождал необезпокояван близо един час преди атентата. След взрива криминалистите са намерили в дрехите му фалшиви документи. Оказало се, че те са били на човек от САЩ. Проверка на ЦРУ обаче показва, че такъв човек не съществува. Тялото му е най-разкъсано и това е доказателство за близостта му до взривното устройство. Прави се ДНК анализ в момента. 

 

Най-вероятно той е успял да постави бомбата в багажното помещение на автобуса. 

 

Засилени са и мерките за сигурност по всички летища, гари и пощенски станции в България, както и около синагогите, училищата и еврейските домове у нас. Отложени са десетки полети от Израел към Европа.

 

Повишени мерки за сигурност за взети и по всички български летища, пристанища, автогари, Ж.П. гари и по пощенски станции. 

 

Проверяват се пътниците, багажът им и автомобилите. Всички полети към летище Бургас са отменени и пренасочени към аерогарата във Варна.