Бизнесменът е обвинен в присвояване на 1 милион лева от "Петрол Холдинг"

   
Бившият съсобственик в компанията за търговия с горива "Петрол Холдинг",  бизнесменът Денис Ершов беше обвинен в присвояване на 1 милион лева от дружеството. Той е на свобода под гаранция от половин милион лева.

Вчера от полицията в Бургас го транспортираха до София заради заповед за принудително довеждане. Тя е издадена, защото Ершов не се явил на призовка.  
    
Денис Ершов е открит на летището, където пристигнал с полет от Москва. Бизнесменът описа задържането и транспортирането си като "съдебен туризъм". От прокуратурата коментираха лаконично гаранцията му, която е почти половината от размера на сумата, за която Ершов разследван.

Обвинението е и срещу финансовия директор в "Петрол" Цветан Димитров. Наложена му е и гаранция от 30 хил. лв.

Денис Ершов определи като абсурдни обвиненията, че злоупотребил с пари от дружество, в което е бил съсобственик. Парите му били дадени за водене на преговори за изваждане на "Петрол" от кризисната ситуация, в която предприятието било изпаднало.

Руският бизнесмен обяви, че разследването има за цел да го сплаши. Зад него стояла жалбата на бившия му съдружник Митко Събев.

През последните 2 години отношенията между Ершов и Събев се влошиха силно. Двамата започнаха серия от съдебни дела за контрола над "Петрол" АД.

През юни ръководител на Световната шахматна федерация Кирсан Илюмжинов придоби 52.5% от "Петрол", като на практика откупи дяловете на Денис Ершов и на съюзника му Александър Мелников.

Повече информация – във видеото.