Заради стрителните дейности домовете на хората останаха без подпорни стени и с риск от наводнение

Нови улици, които се изграждат по европейски проект, са на път да създадат повече проблеми, отколкото да решат.  Жители на село Кралево край Хасково негодуват срещу реконструкцията на селските улици, защото вместо да подобрят инфраструктурата, ремонтните дейности на практика им създават куп неприятности.

 

От няколко месеца село Кралево прилича на строителна площадка. Улиците са разбити и се строят наново. Те обаче ще бъдат вдигнати на почти половин метър от досегашното ниво и така достъпът на хората до домовете им ще бъде силно затруднен.

 

При копането за новите улици е изровена част от водопровода на селото, тъй като е поставен само на няколко сантиметра от повърхността. А при част от хората като Петко Стефанов ситуацията е доста по-сложна. За да се направят бъдещите тротоари, е изровена пръстта, която е служила за подпорни стени на къщи и дворове. По проект нова подпорна стена за къщата на Петко не е предвидена.

 

Кметът на Община Стамболово, която е възложител по проекта, не пожела да даде отговори на въпросите, които тревожат жителите на Кралево. Той мина през пътя с автомобила си, но не спря. За разлика от него от строителната фирма се опитаха да успокоят хората.

 

Докато чакат обещанията да се случат на практика, хората се надяват да не вали, защото дъждът ще подкопае основите на къщите и ще залее гаражите им.

 

Репортер: Димитър Иванов