Българският нападател отказа на Ювентус и Фиорентина

Трансферната сага с участието на Димитър Бербатов придоби неочакван развой. Българският нападател е на прага да подпише с Фулъм! Само в рамките на 24 часа, медиите в Италия първо оповестиха преминаването му във Фиорентина за сигурно, а след това съобщиха, че Ювентус се е преборил за подписа му. Двата клуба обаче официално, че Бербатов е отхвърлил офертите им заради желанието си да остане във Висшата лига.

"Той имаше писмено разрешение да премине медицински прегледи във Фиорентина, качи се на самолета, но така и не пристигна във Флоренция. Това се случи заради грубото и арогантно поведение на други клубове, което няма нищо общо с феърплея и спортната етика. А що се отнася до играча, на този етап сме доволни, че трансфера пропадна тъй като, той не заслужава да бъде в нашия град и да носи нашия екип" - съобщава официалният сайт на Фиорентина.

В далеч по-умерен тон, спортният директор на Ювентус Бепе Марота разкри, че Бербатов е решил да остане на Острова заради семейни причини.

"Бяхме наясно с желанието на Манчестър Юнайтед да се раздели с Бербатов. Свързахме се с него, след като отказа офертата на Фиорентина. Той обаче предпочете да остане в Англия заради семейството си" - споделя Марота.

Така по всичко изглежда, че бившият капитан на българския национален отбор, отново ще работи с Мартин Йол след изключително успешния им съвместен период във Тотнъм. Очаква се Фулъм да плати около 4 милиона паунда за Бербатов.