Българинът става най-скъпоплатения играч в историята на клуба

 

Фулъм напълно е разбил финансовата си политика за заплатите в клуба, за да вземе Димитър Бербатов. Вчера българинът премина медицински прегледи и е подписал договор до 2014 г. с лондончани. "Фулъм" ще плати 4 млн. паунда на "Манчестър Юнайтед", но ще плаща доста повече за заплата.

Според вестник "Сън" Бербатов ще прибира по 100 000 паунда седмично или около 5 млн. на година. Сумата е идентична с това, което той прибираше в Манчестър Юнайтед. Това го прави най-скъпоплатеният играч в историята на "Фулъм".

Куриозното е, че само преди няколко дни "Фулъм" опита да запази Муса Дембеле като му предложи 45 хил. паунда на седмица, което щеше да го направи най-скъпоплатения играч в клуба. Дембеле обаче предпочете да премине в "Тотнъм".

Трябва да плащаш добри пари на добрите футболисти, ако ги искаш в отбора си. Имаше доста клубове, които се интересуваха от Димитър, всички те го искаха, но ние успяхме да го привлечем", заяви доволният Йол.

"Опитах да го взема преди месеци, но не успях. Сега беше точният момент за него да вземе решение и той избра нас. Нашите фенове ще са много горди и щастливи, защото Бербатов е най-голямото име в историята на клуба ни."

"Той може да вкарва голове, а освен това имаме и други силни футболисти в състава. Говорих с Димитър миналата седмица, той се чувстваше добре. Малко е притеснен, защото не е играл в много мачове напоследък. Той обаче може да започне да играе веднага", завърши холандецът.