За българката предстои двубой с Анна Иванович

За първи път в кариерата си Цветана Пиронкова се класира за 1/8 финал на US Open. Това стана след трудна победа над испанката Силвия Солер Еспиноса – 6:1, 6:7(4), 6:3. За последно българка достигна до тази фаза на Откритото първенство на САЩ по тенис преди 18 години, когато това стори Магдалена Малеева.

 

"Водех със сет и 4:1 във втория сет, когато започнах да играя малко по-неуверено. Сервисът ми изчезна и просто неможех да го вкарам в корта, а това направи нещата доста по-сложни. Преди началото на третата част получихме почивка и това ми помогна да се концентрирам отново. След това просто се опитвах да вкарвам сервиса си, защото той бе от голяма важност за развитието на срещата. Много, много съм щастлива, че успях да спечеля днес", сподели Пиронкова в интервюто за сайта на Женската тенис асоциация (WTA).

 

В спор за място на 1/4 финал първата ракета на България при жените ще срещне Анна Иванович. Сръбкинята си осигури място в този кръг, след като успя да преодолее съпротивата на младата надежда на американския тенис Слоун Стивънс, надигравайки я с 6:7(4), 6:4, 6:2 за 2 часа и 21 минути.

 

Пиронкова и Иванович имат две срещи помежду си, като до този момент са си разменили по една победа.