Собствениците на ирландския „Дейли Стар” били бесни на Майкъл О’Кейн...

 

Главният редактор на ирландското издание на вестника "Дейли Стар" беше уволнен заради публикуването на голите снимки на съпругата на британския принц Уилям - херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън. Решението за уволнението на Майкъл О’Кейн е било взето на спешно съвещание от собствениците на изданието.
 
В "Дейли Стар" е започнало вътрешно разследване, чиято цел е да се изясни при какви обстоятелства са били публикувани голите снимки на Мидълтън, появили се първо във френското издание "Клоузър".
 
Според очевидци председателят на борда на директорите Ричард Десмънд бил толкова бесен заради случилото се, че заплашил, че ще закрие "Дейли Стар". В своя защита О`Кейн настоял, че Кейт не е с нищо по-различна от която и да е друга знаменитост, следователно нейни голи фотоси могат да бъдат публикувани.
 
"Снимките на херцогинята на Кеймбридж по голи гърди не са по-различни от тези на други знаменитости, които имаме, като на Риана или Лейди Гага. Ако не бяхме ги публикували ние, това щяха да сторят други издания. Всичко е бизнес", отбелязва уволненият главен редактор.