"Червените" загубиха с 0:1, но продължават напред за Купата на България

Отборът на ЦСКА отстрани носителят на Купата на България Лудогорец в мач от 1/16-финалната фаза на турнира. "Червените" загубиха с 0:1 на националния стадион "Васил Левски", но след победата в Разград с 2:1, продължават напред заради повече отбелязани голове на чужд терен.

Тимът на Стойчо Младенов трябваше да изстрада успеха си, тъй като в средата на първото полувреме Нджонго Присо остави съотборниците си с човек по-малко на терена. Камерунецът удари без топка Жуниор Кайсара и заслужено получи директен червен картон от главния съдия Станислав Тодоров.

Въпреки числения си превес на терена, Лудогорец не успя да създаде достаъчно добри положения за гол пред вратата на съперника си, а от своя страна ЦСКА се защитаваше организирано и не оставяше почти никакви свободни пространства в половината си.

В 69-та и Кайсара бе отстранен от игра. Бранителят на гостите получи втори жълт картон за нарушение срещу Иван Бандаловски и така Лудогорец също остана с 10 човека на терена.

Въпреки това, играчите на Ивайло Петев успяха да достигнат до попадение чрез капитана си Емил Гъргоров в 78-та минута, но до края на срещата, ЦСКА продължи да се защитава умело и заслужено намери място на осминафиналите.