Грандиозното събитие събра футболни знаменитости

Една от най-големите футболни конференции в света, ”Сокърекс”, отвори врати в Рио де Жанейро, като мястото на събитието е световноизвестният плаж Копа Кабана.

На „Сокърекс” се събират някои от най-великите имена в световния футбол, както и част от неговите ръководители. На срещата ще бъдат обсъдени  всички аспекти на най-популярния спорт в света.


Сред гостите в първия ден на проявата бе и легендарният Роналдо. Бившият футболист №1 в света заяви, че „Сокърекс” е отлична възможност за всички, които са свързани с играта, да проведат дебати с цел подобряване на качеството на спорта.
В конференцията участие ще вземат английският селекционер Рой Ходжсън, както и Рууд Гулит.

 

Следващата година ще бъде последна на „Сокърекс” в Бразилия. През 2014-а домакин на събитието ще бъде Русия, където ще се проведе Световното първенство през 2018 г.

 

В същото време стана ясно, че близо половин милиард души ще посетят Бразилия по време на Мондиал 2014, а генералният секретар Джером Валке призова страната-домакин да започне да предприема стъпки по осигуряване на безопасността им и в реда по време на най-масовата футболна проява.